Uw eerste hypotheek: van huren naar kopen

Wat kan de koop van een huis voor uw uitgaven betekenen? Een hypotheek is misschien goedkoper, maar er zijn wel bijkomende kosten. Bereken uw hypotheeklast op basis van uw huidige huur of uw inkomen.

Als u nu in een huurhuis woont en overweegt een huis te kopen, dan wilt u misschien eerst weten waar u aan toe bent. Het is immers best spannend: u maakt kosten voor de aanschaf en bent minder gemakkelijk van uw verplichtingen af zoals bij het opzeggen van uw huur. Maar het kopen van een huis heeft ook voordelen. Over het algemeen is een koophuis goedkoper dan huur – uitgaande van eenzelfde type woning. In dit rekenmodel ziet u hoeveel u op basis van uw huurlasten zou kunnen lenen. U vergelijkt het huidige huurbedrag met het maandbedrag dat u bij koop kwijt zou zijn: uw hypotheeklasten en 15% bijkomende kosten. U vergelijkt bovendien op niveau van uw inkomsten: hoeveel zou u op basis van uw inkomen kunnen lenen en uitgeven aan een woning? De twee rekensommen kunnen elk een andere uitkomst hebben.

Bedenk goed dat dit rekenmodel indicatief is. Uw kosten kunnen afwijken door uw eigen wensen, verwachtingen, inkomen en eigen financiële middelen.  Bovendien kunt u uw geld maar één keer uitgeven: een hogere hypotheeklast betekent minder geld voor andere uitgaven. Bespreek uw werkelijke financiële situatie daarom met een financieel adviseur.hypotheek

Bekijk ook…

Maximale hypotheek

Bekijk uw maximale leenbedrag! Gebruik de indicatieve module als u overweegt een huis te kopen.

Hypotheekrenteoverzicht

Bekijk de hypotheekrentes van verschillende banken om een beeld te krijgen van de huidige markt.

Hypotheekcheck

Bekijk of de veranderingen in de hypotheekwereld voor kansen zorgen en doe de hypotheekcheck!

Welke  hypotheek past het beste bij u?

 

Maak een afspraak en bespreek uw mogelijkheden!

Contact

Hypotheekadviseur in Leek
Tolberterstraat 67
Telefoon: 0594-518131
info@bolhuisadviesbureau.nl

Dienstenwijzer
Disclaimer

Erkend adviseur

Verrassende kijk op hypotheken is een werknaam van Bolhuis Adviesbureau en is 100% onafhankelijk van financiële dienstverleners.